Over ‘t Fanfareke

Wat is ’t Fanfareke eigenlijk?

Koninklijke Fanfare “De Heidegalm” is een muziekvereniging uit Schoonbroek, Retie die bestaat uit twee verschillende orkesten: ’t Fanfareke en Koninklijke Fanfare “De Heidegalm” (De “grote” fanfare). Een fanfare is een orkest dat (bijna) alleen uit blaasinstrumenten bestaat. En bij een fanfare zijn dat ook nog eens allemaal zogenaamde koperen blaasinstrumenten.


Muziek maken: ook jij kunt het leren!

Je hebt ons vast al wel eens gehoord. Op de zomerfeesten, ons Lenteconcert, op ons ontbijtconcert of misschien zelfs op jouw school! Muziek maken is leuk! Je kunt dat natuurlijk in je eentje doen, maar het allerleukste is natuurlijk om samen iets heel moois te maken. Lijkt jou dat ook leuk? Dan moet je zeker verder lezen. Want hier vertellen wij je hoe ook jij je favoriete instrument leert bespelen en binnenkort al mee mag doen in ’t Fanfareke!


Hoe gaat dat dan allemaal?

Als je graag in ’t Fanfareke wil komen spelen, moet je eerst noten leren. Dat leer je in de notenleer. Deze lessen gaan door op zaterdagvoormiddag en deze volg je 3 jaar. Na jouw eerste jaar notenleer mag je een instrument kiezen. Er is dan een instrumenten”kies”dag waar je instrumenten kan uitproberen en een top 3 kan samenstellen. Samen met de leerkrachten wordt er gekeken welk instrument jouw op het lijf geschreven staat en we proberen dan ook steeds voor het instrument te zorgen wat op je eerst plaats stond! Vanaf dan krijg je bovenop het uurtje notenleer per week, ook een half uurtje instrumentles. Wanneer je al genoeg noten kent, mag je mee komen spelen in ’t Fanfareke en ben je dus heel welkom op onze repetitie op zondagvoormiddag van 10u30 tot 12u00!

Volg je al les via de muziekschool?
Ook dan ben je heel welkom, laat ons gewoon weten dat je zin hebt om mee te doen!

Wat biedt “De Heidegalm” je?

Je krijgt van onze lesgevers notenleer, maar ook instrumentles. Ook je instrument kan je bij ons voordelig huren. Natuurlijk mag je ook steeds voor je eigen instrument zorgen. Bovendien staan de orkesten onder leiding van bekwame, meestal professionele dirigenten. We regelen ook allerlei leuke activiteiten (jeugdweekend,…) en toffe uitstapjes zodat je een leuke tijd bij onze vereniging zult hebben. Maar het belangrijkste dat we bieden is het plezier om samen muziek te maken!


Wat verwacht ’t Fanfareke van jou?

Zoals je ziet, hebben we je nogal wat te bieden als je lid wordt. Daar verwachten wij natuurlijk ook wel wat voor terug. Je zult je moeten inzetten en regelmatig, liefst elke dag, thuis moeten oefenen. Van ouders verwachten wij dat ze hun kinderen motiveren en stimuleren. Als je mee mag gaan spelen in ’t fanfareke verwachten wij ook een goede opkomst bij repetities en optredens. En natuurlijk rekenen wij er op dat je voorzichtig omgaat met de spullen die je van ons huurt. Later, als je al een tijdje in ‘t Fanfareke speelt, kom je met de ‘grote’ fanfare meespelen.

Kom jij graag meedoen of wil je meer info over de lessen?
Contacteer ons!